Ziraat bankası tarımsal işletme kredileri kapsamında çiftçilerimize bir çok makine alımları için düşük faizli Tarım Aletleri Ekipman Kredisi sağlamaktadır. Resmi gazete ’de ” Tarım Makineleri ” tebligatı ile ihtiyaç duyduğunuz patoz makinesi, mibzer, pulluk gibi traktör ekipman ve çayır biçe, pamuk, zeytin toplama gibi tarımsal aletleri ve ziraat aletleri çeşitleri ne uygun faiz oranlarıyla tarım aletleri ekipman kredisi ile satın alabilirsiniz.
Ziraat Aletleri Çeşitleri
1. Pulluk
Temel toprak işleme aletidir. Zamanla oturmuş ve sıklaşmış toprağın ilk işlenişi sırasında kullanılır. Toprağı keser yükseltir ve devirir. Böylece hasattan sonra tarla yüzeyinde kalan bitki artıklarını yabani otları ve tarla yüzeyine serpilmiş gübreyi toprağa gömer. İşleyici gövdesine göre kulaklı ve diskli pulluk olmak üzere başlıca iki tipi bulunur.
2. Patoz ve mibzer
Mibzer diğer adıyla ekim makinesi , tarlalara düzenli ve belli bir derinliğe tohum ve gübre atmak amacıyla kullanılan bir tarım aletidir. Genellikle traktör ya da başka bir çekici ile çekilir. Tekerlek ve tohumların konulduğu bölümden oluşur. Toprağa eşit dağılımda, istenen miktarda tohumu belirli bir derinliğe atmada kullanılan çok önemli bir tarım makinesidir.
Patoz Harman makinesi kaba yemleri, kültür yem bitkilerinin sav dallarını öğütmede veya fındıkların dış kabuklarını ayırmada kullanılan bir tarım aletidir.
3. Tesviye Makinesi
Tesviye küreği toprağın tesviye edilmesi ve tarla yollarının yapılmasında kullanılan ürünlerin başında gelmektedir. Tesviye makinesiile karla kapanmış yolların açılması sağlanmakta ve hayvan barınakları temizlenmektedir.
4. Suluk ve yemlik
Hayvanlarınız için uygun performansı elde etmek için taze ve temiz yem ve içme suyu sağlamak son derece önemlidir.
5. Toprak Altı Gübreleme Makinesi
Toprak Altı Gübre Makinesi sıraya dikilmiş her tür meyve bahçelerinde ağaç sıra arasına göre piston kumandayla kendisini ayarlayabilen kimyasal ve organik gübreleri ağaç taç altına sağlı sollu girerek toprak altına istenilen iş derinliğine gübrelemeyi yapabilen tarım aletidir.
6. Yem karma makinesi
Yem karma makinesi (Yem mikserleri), yem değirmenlerinde yem bileşenlerinin ve premikslerin karıştırılması için kullanılır. Mikser, yem üretim sürecinde hayati bir rol oynar ve verimli karıştırma, iyi yem üretiminin anahtarıdır.
7. Römork
Tarım arabası da denir. Tarım ürünlerinin taşınması amacıyla kullanılır. Tek dingilli ve iki dingilli tipleri bulunur. Bir çeki oku yardımıyla traktörün arkasındaki çeki kancasına ya da çeki demirine bağlanır. Römork kancasının büyüklüğüne bağlı olarak 345 tonluk büyüklüklerde olanları bulunur. İki dingilli olanların yük taşıma kapasitesi tek dingillilere göre daha fazladır. Römorkun yük kapasitesi arttıkça onu çekecek olan traktörün güç gereksinimi de artar.
8. Süt sağım ve soğutma makineleri
Süt sağım makinesi, sütün temiz ve sağlıklı sağılmasına olanak verir. Bu sayede süt verimini ve sağım verimini (birim zamanda sağılan hayvan sayısını) artırır.
9. Traktör Arkası Loader
Loader, bir traktör ve önde yüklemeye imkan sağlayan kepçe bölümünden meydana gelir. Kepçe bölümü hidrolik sistemlerle hareket ettirilir.
10. Balya ve silaj makinesi
Silaj Makinası hareketini doğrudan traktör kuyruk milinden alarak çalışan, düşük güç ve yakıt tüketimi ile traktörü yormadan uzun yıllar sorunsuz çalışan, ekonomik bir makinadır.
11. Çayır biçme makinesi
Çayır biçme makinesi, yerde yetişen bitkileri kesmek için kullanılan motorlu bir araçtır.
12. Rulo Toprak Patlatma
RULO TOPRAK PATLATMA toprağın daha verimli hale getirilmesi ve tarımsal etkinliğin daha kolay yapılabilmesi adına işleme yöntemleri büyük önem taşıyor.
Özellikleri
- Satış değeri 50.000 TL’ye kadar olan ve traktör, biçerdöver, kendi yürür hasat makineleri, ziraat aletleri çeşitleri vb. gibi araçların dışında kalan tarımsal mekanizasyon aracı alımları için, KDV dahil satış bedelinin tamamına kadar kredilendirme imkânı mevcuttur.
- Farklı ödeme periyotları ve uygun vade seçenekleriyle, taksit tarihlerini ve taksit tutarlarını, ürününüzün hasat tarihlerine göre belirleyebilirsiniz.
- Koşullarınız uygunsa, imzanız karşılığında kredi imkânından faydalanabilirsiniz.
Koşullarınız ile üretim yaptığınız konu uygunsa ve ilgili yılda yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı’nda yer alan kriterleri sağlıyorsanız, sübvansiyonlu kredi uygulamaları kapsamında, düşük faizli kredi imkânından yararlanabilirsiniz.
Gerekli Belgeler
Gerçek Kişiler
- Nüfus cüzdanı
- Çiftçi Belgesi/ÇKS Belgesi
- Tarımsal işletmesini tevsik edici belgeler (tapu kaydı, kira kontratı, v.b)
- Krediye karşılık gösterilecek teminatlara ilişkin belgeler
- Bilanço esasına göre faaliyet gösteren işletmelerden son üç yıla ait bilanço ve gelir tablosu
Tüzel Kişiler
- Çiftçi Belgesi/ÇKS Belgesi
- Tüzel kişilik ana sözleşmesinin (varsa değişikliklerin) yayımlandığı Ticaret Sicili Gazetesi
- Oda kayıt belgesi
- Vergi levhası
- Tüzel kişiliği temsile yetkili kişilerin, temsil yetkisine ilişkin kararlar ve noter onaylı imza sirküleri
- Yeni kurulan tüzel kişilikler için kuruluş ve/veya son yıla ait, diğerlerinde ise en az son üç yıla ait bilanço ve gelir tablosu
- Tarımsal işletmesini tevsik edici belgeler (tapu kaydı, kira kontratı vb)
- Krediye karşılık gösterilecek teminatlara ilişkin belgeler
Alıntı kısmındaki Tarım Aletleri Ekipman Kredisi hakkındaki bilgiler Ziraat Bankası resmi internet sayfasından alıntıdır.
Ziraat Bankasına ulaşmak için LİNKE TIKLAYINIZ
Sosyal Medya Adresimizi Takip Ederek Güncel Konular Hakkında Bilgi Alabilirsiniz.